Anadolu Lisesi

• Sınıflar
  • Kadromuz

ÖZEL İDEAL KOLEJİ

Şehrin tam orta yerinde, güvenli, eğitimi kaliteli bir butik okul… Özel İdeal Anadolu Lisesi gerek konumu gerekse akademik başarılarıyla 35 yıldır öğrencilerinin yanında. Öğrencilerimiz liseye adımlarını attıkları andan itibaren kendilerini ayrıcalıkların, bire bir ilginin merkezinde bulacaklar. Alanında uzman öğretmenler dokuzuncu sınıftan itibaren üniversiteye hazırlık amacıyla müfredatlarını düzenliyorlar. Ayda bir gerçekleşen deneme sınavları, konu tarama testleri, sosyal becerilerini ölçen ölçekleriyle öğrenci tam manasıyla takip ediliyor. Bu sınavlardan çıkan sonuçlara göre veli-öğretmen ve öğrenci üçgeni kuruluyor. Dil sınıfı da mevcut olan okulumuzda dil eğitimi oldukça önemseniyor.

Öğrencilere verilen akademik desteğin yanında sosyal, kültürel ve spor alanında da çalışmalar yapılıyor. Her öğrencinin yeteneğine ve ilgisine göre yerleştiği öğrenci kulüpleri bu faaliyetlerin başında geliyor. Tiyatro kulübünden spor kulübüne, radyo-sinema ve televizyon kulübünden doğa kulübüne kadar birçok alanda kulüp açan öğretmenlerimiz her hafta öğrencileriyle yeni etkinlikler gerçekleştiriyor.

Kültürel alanda ise öğrencilerin toplum bilincini kazanması ve milli tarihlerini unutmamaları için de sayısız faaliyet yapılıyor. Unutulmaya yüz tutmuş aşıklık geleneğinden tutun da toplum gönüllülüğüne kadar birçok alanda öğrencilerini aktif bir şekilde sürece dahil eden okulumuz bu alanda şehrin önde gelenlerindendir. Siz de eğitimimiz hakkında bilgi almak isterseniz sizleri okulumuza bekleriz.

9. Sınıflarımız

Okulumuzun dokuzuncu sınıf öğrencileri yoğun bir LGS sürecinden geçerek aramıza katılıyor. LGS puanlarına göre kabul edilen öğrencilerimiz gelir gelmez üniversite sınavının esas alındığı bir eğitim anlayışıyla karşılanıyorlar. Akademik derslerin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerinin de devam ettiği okulumuzda tanışmak için sizleri bekliyoruz.

• 9. Sınıflar için 3 Sınıfımız Bulunmaktadır Maksimum Kapasite 24

10. Sınıflarımız

Lise hayatının zorlu senelerinden biri olan onuncu sınıflarda hem sanatsal faaliyetler hem de akademik hayat tüm başarısıyla devam etmektedir. 11. Sınıfa hazırlık derslerinin, yaz kampının yanında sosyal ve sportif etkinlikler de gerçekleştirilmektedir.

• 10. Sınıflar için 3 Sınıfımız Bulunmaktadır Maksimum Kapasite 24

11. Sınıflarımız

Sınav öğrencisi sınıflar kategorisinde olan 11. Sınıf öğrencilerimiz sınıf müfredatlarının yanında sınava hazırlık dersleri de görmektedir. Öğrencilerimiz üniversite sınavına iki yıl hazırlanma avantajını yaşarken sosyal hayatlarından da geri kalmamaktadırlar. Yaz kursu ve ara tatil kampıyla sürekli soru çözümü gerçekleştirmekte, bu soruların kontrolleri de sağlanmaktadır.

• 11. Sınıflar için 5 Sınıfımız Bulunmaktadır Maksimum Kapasite 24

12. Sınıflarımız

Okulun en zor sınıflarından biri olan 12. Sınıfta öğrencilerimiz yoğun bir maratona başlamaktadırlar. Sınav stresi yönetimi, başarı takipleri, her hafta istisnasız yapılan deneme sınavları, deneme analizleri, ödevlendirmelerle takip edilen öğrencilerimiz üniversite sınavına hazırlanmaktadırlar. Okul rehber öğretmeninin yanında sınıf öğretmenleri de öğrencilerimizi takip etmektedirler.

• 12. Sınıflar için 6 Sınıfımız Bulunmaktadır Maksimum Kapasite 24

ÖĞRETMEN KADROMUZ