Rehberlik

Okulumuzda öğrenim gören tüm öğrencilerimizin gelişim dönemi özelliklerini dikkate alarak karşılaştıkları güçlükleri sorun haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, öğrencilerimize kendilerini tanıması, anlaması, gizil güçlerini geliştirmesi için psikolojik destek sağlamak, uyum ve iletişim becerilerine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı ve yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır.
Rehberlik hizmetlerimizde; gizlilik, gönüllülük, süreklilik, kişi haklarına saygı, bireyin değerliliği, bireyin özerkliği, ilgili kişilerle işbirliği esastır. Güvenirlilik ön plandadır.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik hizmetleri okul müdürlüklerine bağlı olarak bir merkezden yürütülmektedir.
Anaokulu, ilköğretim okulu I. ve II. kademe ile lise seviyelerinde hizmet veren danışmanımız, öğrencileri okula alıştırma (uyum), onları tanıma, izleme, psikolojik danışma, mesleki rehberlik ve önleyici rehberlik hizmetlerini yürütmektedir. Rehberlik hizmetleri; öğrenci, öğretmen, veli ve idareci işbirliği ile sürdürülmektedir

ÇALIŞMALAR
1. Sınıf Rehberlik Çalışmaları